Олексій Смолка

Олексій Смолка

актор
48 років, Україна

Біографія

Український актор Олексій Васильович Смолка народився 1975 року в Чернігові. Після закінчення школи вступив до Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка на вчителя образотворчого мистецтва. Там він створив команду КВК педагогічного факультету, а потім і офіційну першу чернігівську збірну команду КВК.

До театру актор потрапив випадково, зігравши Яшу з вистави «Вишневий сад», саме цей досвід пробудив у Олексія почуття до акторської майстерності.

Згодом для нього відкрилися двері кіноіндустрії, і він починає активно зніматися. Для глядача актор знайомий за ролями в таких проєктах, як «Слід перевертня», «Королева доріг», «Слуга народу», «Байки Мітяя» тощо.

Фільмографія

Помилки молодості
2020, Україна – Мелодрами
Карпатський рейнджер
2020, Україна – Детективи, Кримінал, Вестерн
Звонар
2019, Україна – Детективи
Скажене Весілля 2
2019, Україна – Комедії
Слідчий Горчакова
2019, Росія, Україна, Молдова – Драми, Кримінал, Детективи
Любов без пам'яті
2019, Україна – Мелодрами
Я заплачу завтра
2019, Україна – Мелодрами
Я все тобі доведу
2019, Україна – Кримінал, Мелодрами
Не смій мені говорити «Прощай!»
2019, Україна – Мелодрами
Нерідна
2018, Україна – Мелодрами
Сотка
2018, Україна – Комедії
Субота
2017, Україна – Сімейні, Комедії
Ментівські війни. Київ
2017, Україна – Кримінал, Детективи, Драми
Виховання та вигул собак і чоловіків
2017, Польща, Росія, Україна – Мелодрами
Балерина
2017, Україна – Мелодрами
Я з тобою
2016, Україна – Драми
Шукаю дружину з дитиною
2015, Україна – Комедії
Слуга народу
2015, Україна – Комедії
Сусіди по розлученню
2013, Україна – Комедії
Піти, щоб залишитись
2013, Росія, Україна – Мелодрами
Батьківський інстинкт
2012, Україна – Драми
Люблю, тому що люблю
2012, Україна – Мелодрами, Комедії
Байки Мітяя
2012, Україна – Комедії
Небесні родичі
2011, Україна – Мелодрами, Комедії
Вагома підстава для вбивства
2009, Україна – Детективи, Мелодрами
Коментарі