Дар'я Петрожицька

Дар'я Петрожицька

акторка
33 роки, Україна

Біографія

Українська акторка театру і кіно Дар’я Сергіївна Петрожицька народилася 31 травня 1991 року в Чернігові в акторській родині. З самого дитинства Дарина займалася музикою і вокалом і вже з чотирьох років почала грати на сцені Чернігівського театру в численних дитячих виставах.

У 2012 році Петрожицька закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, після чого працює в Київському академічному театрі юного глядача на Липках.

Серед театральних робіт Дар'ї такі відомі, як «Вишневий сад», «Лісова пісня», «Добрий Хортон», «Меланхолійний вальс» та багато інших.

З 2013 року Петрожицька починає зніматися в кіно і отримує другорядні ролі в картинах «Жіночий лікар-2», «Кафе на Садовій», «Я подарую тобі світанок», «Останній бій», «Пес-4» та інші.

Величезна популярність до Дар'ї прийшла наприкінці 2019 року, коли вона зіграла головну роль у комедійному серіалі «Папік». Саме з цього серіалу її кар'єра почала зростати.

Кліпи

Епізоди

Фільмографія

Якщо чесно
2024, Україна – Комедії
Табун
2023, Україна – Воєнні, Історичні, Бойовики
Встигнути до 30
2023, Україна – Комедії
Дикі
2022, Україна – Комедії
Найкращі вихідні
2022, Україна – Комедії
Джек і Лондон
2021, Україна – Детективи, Комедії, Фантастика
Папік 2
2021, Україна – Комедії, Мелодрами
Свати 7
2021, Україна, Білорусь – Комедії
Мишоловка для кота
2020, Україна – Кримінал, Детективи, Комедії
Відважні
2020, Україна – Детективи, Драми
Свидание в Вегасе
2020, Україна – Мелодрами, Комедії, Пригоди
Відважні 2
2020, Україна – Детективи, Драми
Міраж
2019, Україна – Мелодрами
Голос янгола
2019, Україна – Драми, Мелодрами
Город влюбленных
2019, Україна – Мелодрами
Папік
2019, Україна – Мелодрами, Комедії
Заряджені
2018, Україна – Комедії, Фентезі
Останній бій
2018, Україна – Воєнні
Заряджені 2
2018, Україна – Комедії, Фентезі
Людина без серця
2018, Україна – Мелодрами
Пес 4
2018, Україна – Кримінал, Пригоди, Детективи
Я подарую тобі світанок
2018, Росія, Україна – Драми, Мелодрами
Кафе на Садовій
2017, Україна – Мелодрами
Одного разу під Полтавою
2014 – 2023, Україна – Комедії
Коментарі